Jessica's hörna

Trädgård Djur Inspiration

Flyttfåglar och ärvda kunskaper

Publicerad 2013-06-30 15:40:11 i Inspiration,

Min farfar som hade ett obotligt intresse för trädgård, djur och natur ärvde jag tackochlov DNA:t av i rakt nedåtgående led.
-Titta ungar, en rödhake som flyttar hem igen!
Alla barn tittade förtvivlat runt omkring, men det enda vi såg var en liten liten prick i himlen, där farfar pekat. Underbara gubbe, nu har även han flyttat "hem" upp till himlen dit han så ofta vände blicken.
 

Jag kommer på mig själv att peka och vifta upphetsat när jag ser vråkar, hökar och glador sväva högt, och lika ofta roar min trogne sädesärla mig med sina lustiga upptåg i min trädgård.
Hoppas att mitt DNA också ärvs av min dotter, som dessvärre är rädd för allt större än kvalster =0)
 

En klok gubbe sa

Publicerad 2013-06-30 15:26:00 i Inspiration,

Jag tror fötterna mår bra av att släppas ut... Kan bara hålla med. Barfota i "nyregnat" gräs som fastnar mellan tårna ger en påminnelse om hur det var när man var barn. Enda stället man kom undan med att knalla in i köket utan tvättning var hos min underbara mormor Signe. Hon sitter antagligen en liten bit upp och bannar mig för att jag tjatar på mitt barn om detsamma. Ni vet det där som man lovade sig själv, "jag ska aldrig göra som min mamma när jag blir stor" Eller hur!! 
 

Det ser ut att bli regn

Publicerad 2013-06-30 14:52:00 i Inspiration,

Detta uttryck används hos oss när det öser ner, vilket ju nog kan sägas om dagens väder. Var precis ute och gjorde mig av med lite slemmiga husdjur. Varför.... Det finns ju andra trädgårdar att äta på, låt bli mina stackars blommor!! Nog för att dom egentligen är ganska söta, och klippa huvudet av dom bär emot. Med 2 mil åker med oemotståndlig säd runt trädgården är kampen ganska ojämn. Dom klättrar in, jag kastar ut... suck. Jag håller mig i form i alla fall.

Allium

Publicerad 2013-06-26 17:08:59 i Inspiration,

När den är som vackrast! Dessa jättar är c:a 15 cm i omkrets. Med grannar som kornell, stjärnflocka & lammöron syns man!

Ljuvliga regn

Publicerad 2013-06-26 17:00:10 i Inspiration,

En alldeles perfekt dag att botanisera bland gamla trädgårdstidningar. Njuter och hör gödningen i gräsmattan göra sitt.

Fint ska det va!

Publicerad 2013-06-25 15:39:00 i Inspiration,


Sträck på halsen och du syns mest. Anemonerna har dålig koll på kalendern, och purpurapeln verkar inte heller vara rätt inställd. Endast Ibirisen vet när det är tänkt att den skall blomma. Underbart härligt med spontana självständiga blommor i rabatten...

Om

Min profilbild

Jessica Jönsson

Stressad "morsa" med dålig koll på veckans matsedel, fotbollsträningar, & allt annat man förväntas komma ihåg. Älskar djur, natur och att få ha hela näsan i nyvänd jord med planteringsspaden i handen. Gör tappra försök att ta oemotståndliga fotografier. Inspiration får jag när jag snokar runt i naturen och i andras trädgårdar. Många idéer far runt i knoppen, tackochlov är min man oftast med på mina påhitt. Detta resulterar i ständiga besök på tippen, och lika många på brädgården, alternativt skroten. Numera försöker jag fixa det mesta själv genom att gå på träslöjdskurs en gång i veckan där jag får gå lös med hyvlar, sågar, svarvar och en massa andra "skitbra" maskiner som behövs. Favoritverktyget är mina händer. Gärna lortiga av allt ogräsrensande.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela